Osteopatia

Osteopatia on manuaalinen eli käsin tehtävä hoitomuoto, jossa huomioidaan ihminen psykofyysissosiaalisena kokonaisuutena. Osteopaatin tavoitteena on normalisoida kehon rakenteen ja toiminnan yhteys ja saada siten valjastettua kehon omat paranemismekanismit ja optimoida terveys.

Hyvän koulutuksen saanut osteopaatti on turvallinen ja tehokas hoitoalan ammattilainen, joka toimii yhteistyössä muiden terveydenhuoltoalan ammattihenkilöiden kanssa. Ammattitaitoinen osteopaatti tietää, milloin kannattaa käydä ensin lääkärin tutkimuksissa sairauksien ja muiden riskitekijöiden poissulkemiseksi ennen osteopaattista hoitoa.

Osteopatia on ainutlaatuinen filosofia terveydestä. Siinä yhdistyy taide osteopaattiseen tieteeseen. Osteopatiassa ei hoideta oirekeskeisesti, vaan kehoa hoidetaan kokonaisuutena, joka on enemmän kuin osiensa summa. Tekniikat eivät ole osteopatiassa ainutlaatuisia, sillä samoja tekniikoita käyttävät monet muutkin manuaaliset hoitomuodot. Osteopatiassa tärkeää on tietää mitä, miksi ja milloin hoidetaan, jotta keho voi toimia optimaalisesti.

Ilman verenkierron tehokasta toimintaa eivät lääkkeetkään pääse perille soluille ilman suuria annoksia.